Tejo Verstappen heeft talloze mensen in deze regio geïnterviewd voor zijn lokale TV- en Radioprogramma's. Een van zijn hoogtepunten bij RTV Maastricht is het programma "Het Beleg" waaruit een prikkelend stukje wordt geplukt. Daarnaast vertelt hij over zijn jeugdige, voorzichtige intrede in Maastricht op de Kunstacademie.
Maar ook zijn bonte stappen in de livemuziek. Tejo heeft heel wat muziek gecoverd van Tom Waits en weet zelfs diens stemgeluid met precisie te benaderen. Op dit moment vertolkt Tejo nog steeds de stem van het Maastrichtse nieuws, als commentator bij het lokale station.
Die taak heeft hij de afgelopen 25 jaar in ere gehouden. Deze aflevering introduceerde Tejo zichzelf, omdat hij nu eenmaal gewend is het volk toe te spreken, zo kreeg het gesprek een vlotte dynamiek.
Hij voert ons onder meer langs zijn recente digitale schilderwerk, vrijwel dagelijkse landschappen met tijdloos verstilde mystiek. Maar hij laat ons ook kennis maken met de tragische figuur van Kaspar Hauser, de vondeling die als wolfskind opgroeide in een ander tijdperk.
Helaas knipte YouTube dit fragment goeddeels uit de uitzending, dus moet je dat gaan bekijken achter deze link: KASPER HAUSER
En dan is daar ook die wonderlijke serie op Netflix: "Love on the Spectrum". Over autisten op het datingpad. Tejo voelt zich verwant met medemensen die tegenslagen overwinnen. En inspireert ons met een van Duitslands belangrijkste kunstenaars: wie Joseph Beuys vergeten was, ziet nu een weergaloos fragment met deze bijzondere denker en doener. In de staart van het programma horen we muziek, gezongen door Tejo zelf, met fraaie beelden van de Bretonse kust.
Hier adviseert hij ons eens heen te gaan. Maar voorlopig blijven we maar beter nog even thuis, zo was Tejo onze eerste gast in deze nieuwe soort van lockdown in november.
Radio Perolas is een initiatief van Stichting Perolas te Maastricht. Ontstaan tijdens de lock-down van de Corona-pandemie en met het doel de community in de grote regio Maastricht creatief en cultureel te verbinden in collectieve thema's en interesses. Het initiatief is nog in de pilot-fase en zal in de toekomst ondersteund worden door een website: www.radioperolas.com